Nekdaj naš ponos, danes tuj donos

Nedeljske novice, 15. februar 2024

To  bitko smo izgubili. Stari fantje, ki so po bivši Jugi tako uspešno harali, se na težko priborjeni svobodi niso najbolje znašli. Brez komisarjev v zaledju so bili goli in bosi, politična podpora po novem pa tudi ni bila zanesljiva . Včasih je celo bolj omagala kot pomagala. In tudi državo smo si dolgo bolj delili kot pa vodili. Hrvati, ki so se državnosti pri Italijanih učili, so bili in so še uspešnejši.

Barcaffe ni bil nikoli zares slovenski. Brand in recepturo so si na angleškem zamislili. Radenska je češka, dokler jo na našem črpajo. Laško je holandsko pivo po naši recepturi. Elan je bil naš, dokler smo morali v Beograd po odobritev honorarja za Stenmarka. Gorenje je podznamka kitajskega Hinsena.

Zares škoda je Fotone, ki pa bi jo tudi sposobnejši lastniki težko zadržali. Saj tudi Luka Dončić ni igralec za Olimpijo.

Saj ne, da se ne učimo. Mladi, ki so se o morali učili pri Sopranovih, o etiki pa pri Purgovi, so uspešnejši. Žal smo jim kapital zapravili, ki smo se učili pri Kardelju, in morajo spet začenjati od začetka.