Izšla je nova knjiga Jureta Apiha Nebesa

• 1. julija 2021 • 

So knjige, ki jih ne moremo odložiti. Kakor potapljanje na dah je prebiranje ljubezenske kriminalke in zgodovinske srhljivke, ki se v enem samem zamahu kot gledališka ali filmska predstava izteče v počitniškem  večeru ali popoldnevu.

Šokanten zaplet in presenetljiv razplet, kot se za takšno branje spodobi.

»Klanjam se tvojemu narativnemu talentu in njegovi izkušenjski širini: literarni, domišljijski, publicistični, advertajzinški, menežerski, šmekerski, filozofsko eshatološki, eros-tanatosni … vsakršni veščini, v kateri se je izuril slepi potnik sanjač v tvojem srcu in duši. Lahko se zaneseš na svojo avtonomno pisavo, njeno originalnost in tudi magičnost.

 Na plaži ali v enem večeru se Nebesa lahko použijejo v enem dihu, in se bo večini bralcev to tudi zgodilo, lahko jih kot knjiga – pa še kratka – žanrsko popolnoma zadovolji, tako kot se dogaja večini filmov. Mene pa je knjiga razveselila in vznemirila.« – Željko Kozinc

NEBESA so nov roman Jureta Apiha, ki si je po  skrbno dokumentirani drami Rdečega mlina in Predigre privoščil izlet v fikcijo, v nebeške oblake  in v Tuhinjsko dolino, med udbovce, mafijce in bogaboječe upornike.

Cena je 14 evrov, naročite jo lahko preko spletnega obrazca.